Vállalati hitel

A vállalati hitelkonstrukció a kis- és közép vállalkozások fejlesztésére, előre nem látható eseti kiadásokra, éven belüli, vagy akár beruházások megvalósítására hosszútávú kiadások finanszírozására szolgál.

Csaknem 600 milliárd forint hitelt fizetett vissza a hazai vállalati szektor

2010.01.23. 21:41 | Vállalati hitel | Szólj hozzá!

Címkék: vállalati hitel vállalati beruházás géphitel

Csaknem 600 milliárd forint hitelt fizetett vissza a hazai vállalati szektor a múlt év harmadik negyedévében; erre az elmúlt húsz évben - amióta összehasonlító adatok rendelkezésre állnak - még nem volt példa.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint a megtakarítási és hitelfelvételi tranzakciók eredőjeként tavaly július és szeptember között a negyedévi bruttó hazai termék 3,4 százalékának megfelelő értékben nettó megtakarítók voltak a nem pénzügyi vállalkozások.



Nettó 219 milliárd forint megtakarítás jelent meg a vállalati szektor összesített pénzügyi számláin, és ezzel csaknem fedezte az államháztartás 246 milliárd forintos hiányát.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalatihitel.blog.hu/api/trackback/id/tr431696437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása