Vállalati hitel

A vállalati hitelkonstrukció a kis- és közép vállalkozások fejlesztésére, előre nem látható eseti kiadásokra, éven belüli, vagy akár beruházások megvalósítására hosszútávú kiadások finanszírozására szolgál.

Már Magyarországon is bizakodnak a cégvezetők

2010.01.05. 20:01 | Vállalati hitel | Szólj hozzá!

Címkék: hitel vállalati hitel vállalati beruházás

A közép-európai cégvezetők optimistábban nyilatkoznak országuk és vállalatuk gazdasági kilátásairól, mint 2009 szeptemberében a Deloitte Business Sentiment Index felmérése szerint. A megkérdezettek kétötöde már úgy véli, hogy javulnak az általános gazdasági kilátások – ehhez képest szeptemberben alig több mint egynegyedük vélekedett így.
Magyarországon – a régiós átlagnak megfelelően – a megkérdezettek 40 százaléka bízik a gazdaság fejlődésében a szeptemberi 25,8 százalékkal szemben. Derűlátóak a hazai cégvezetők a hitelforrásokkal, befektetésekkel kapcsolatban is. A válaszadók 56,7 százaléka reméli, hogy vállalkozásaik hozzájutnak hitelekhez, ez a szeptemberinél 21 százalékkal kedvezőbb arány.
Leginkább Csehországban nőtt az optimizmus: a válaszadók kétötöde szerint a gazdaság fejlődési pályára áll, míg ugyanez az érték az előző felméréskor csak 12,9 százalék volt. Lengyelország a legbizakodóbb, a vállalatvezetők 74,1 százaléka gondolja úgy, hogy az előttünk álló hat hónapban gazdasági fellendülés várható. Horvátországban viszont igen pesszimisták: a megkérdezettek több mint kétharmada a gazdaság hanyatlására számít.
A válaszolók szerint javult a hitelek hozzáférhetősége, a vállalkozások pedig bíznak abban, hogy a következő egy évben többet ruházhatnak be tőkejavakba. A cégvezetők több mint kétharmada reméli, hogy a saját vállalkozása számára is hozzáférhetők a hitelforrások – ez 10 százalékpontot meghaladó javulás az előző felméréshez képest.
Az érintettek mintegy harmada úgy véli, a következő 12 hónapban többet fog beruházni tőkejavakba, míg az előző felmérés alkalmával csak 18,5 százalékuk gondolta ugyanezt. Jobban bíznak abban is, hogy a cégek értékesítésből származó árbevétele a jövő esztendőben nőni fog. A szeptemberi 45,3 százalékhoz képest ma már a cégvezetők többsége várja az eladások szintjének emelkedését. A felmérés szerint a magyar vállalatok ezen a téren a legoptimistábbak közé tartoznak a régióban, mert közel kétharmaduk számít arra, hogy a következő 12 hónap során nő a bevétele. VG

Index

A Deloitte Business Sentiment Index elnevezésű felmérése hat közép-európai országra (Horvátország, Csehország, Magyarország, Lengyelország, Románia és Szlovákia) terjedt ki, a legnagyobb vállalatoknál vezető szerepet betöltő tisztségviselők véleményeit és várakozásait elemzi.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalatihitel.blog.hu/api/trackback/id/tr861649842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása